Mr Curtis Class Blog

Sharing Our Learning Adventure @ Castel Primary School

13 March
18Comments

Maths Word Problems

Here is a challenge for you to have a go at. I have put some sums underneath here. Your task is to choose one of the sums and write a word problem that matches the sum. For example, if the sums was ’17 x 6 = 102′, your word problem could be: I have 17 friends and they each gave me £6. That gives me £102 altogether.

Choose a sum and write your problem!

68 + 44 = 112
235 – 154 = 81
14 x 7 = 98
125 / 5 = 5
428 – 136 = 292
12 + 13 + 14 = 39

 

18 Responses to “Maths Word Problems”

  1. kalisha says:

    if i have 235 dogs and 154 died how many dogs do i have at home to look after

  2. scott archer says:

    Hello my sum is 14 children have 7 cans each.How many all to gether? The answer is 98! BY BY

  3. Hannah says:

    Hi Mr Curtis

    If I had £68 and my friend gave me £44 to I would end up with £112 to spend.

    SUM: 68 + 44= 112

  4. kalisha says:

    I mr Curtis
    if i had 66 pencils and my mum gave me 44 jow many do i have?:-p

  5. Abbie says:

    wow was it fun? because it looks like it

  6. casey says:

    hi mr curtis

    i have 125 i share them with 5 people inklooding me how many will i have for me ?

    answer 5

  7. casey says:

    hi mr curtis

    i have 14 yogorts and i times them by 7 how many will i have ?

    answer 98

  8. casey says:

    hi mr curtis

    i have 68 phones and my mum buys me 44 how many do i have left ?

    answer 112

  9. casey says:

    hi mr curtis

    i have 428 smarties and my family hides 136 how many do i have left ?

    answer 292 bye

  10. Simon says:

    I had 12 games the next day I got 13 ad then I got 14 more the next day. Howm many games altogether?

  11. Noah says:

    There were 36 pounds, my dog ate 14 pounds and then later he amazingly choaked up doudle the amount he ate, so altogether he choaked up 28 sweets, how many pounds did he have at the end?

  12. Simon says:

    I had 12 games the next day I got 13 ad then I got 14 more the next day.

  13. Alex says:

    There were 12 people in a club.Then came another 13.But when we came the next day 14 came how many were there in the two days it had been on. from Alex

  14. casey says:

    hi mr curtis
    this is my little story

    i have 235 sweets my friends and i eat 154 how many do i have left to eat at 11 0 clock ?

    =81

    bye mr curtis

  15. Lilly says:

    Dear Mr Curtis,

    I had 68 sweets, my friend gives me 44. How much do I have left?

    Lilly

    PS The answer is 112.

  16. Elsie says:

    Dear Mr Curtis

    I have 68 sweets my friend gives me 44 more
    sweets how many sweets do I have altogether?

  17. jay says:

    I went to the shop and got milk wich was £13 I also got butter that was $14 and I got bread $12 how much did it cost

    awnser
    $39

  18. Casper says:

    If a burger costs £12 and a hot dog costs £13 and a milkshake costs £14 how much do I spend?

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skip to toolbar